Monday 7 March 2022

Marsilya Hakkinda Bilgiler, Marsilya Nasil Bir Yer ?

 Marsilya Hakkinda Bilgiler,Marsilya Nasil Bir Yer ?

Fransızca rapin kendi soundunu yaratabilmiş akheneton ı am shrukin kheops bouga gibi grupların beşiği...Arap kökenlilerin,zencilerin çokça bulunduğu kenttir. Tourist guidelarda gezilmesi tavsiye edilmeyen bölgeleri de vardır...marsilyada yaşayan arap kökenlilerde son trend platin kafa olurken futbol takımıylada akla gelirdir...

marsilya gezi notlari, marsilya hakkinda bilgi


  • Marsilya'da yer alan notre dame de la garde katedrali cok güzel mimariye sahip. katedralin tepesine cıkıp marsilya şehrini ayaklarınızın altına alabilirsiniz.

    Futbola ilginiz var ise
    stade velodrome icin turlar düzenleniyor. Öyle mükemmel falan bir stat değil ama stat turu yapmak, olympique marsilya'nın tarihini, basarılarını, kurulusunu vs. öğrenebilirsiniz. stadın icine kadar gezebiliyorsunuz farklı bir deneyim. Ha futbola ilginiz yok ise gitmeye gerek yok.

    Şehrin en hareketli noktası ise la canebiere'dir. Burada bir cok marka var alısveris yapmak icin. vakit geçirmek icin oturabileceginiz kafe, restoran haddinden fazla.
  • marsilya gezi notlari, marsilya hakkinda bilgi


     Tatlı seviyorsanız Sylvain Depuichaffray bu dükkanda cok güzel tatlılar pastalar var. Ben de arkadaş tavsiyesi ile gitmiştim, zaten o camdan tatlılara bakınca hepsini yemek istiyorsunuz. mutlaka denemelisiniz.
  • Marsilya'da Nerede Kalayim ?

Ben butceli gezen adamim. Hostel bana uyar. Marsilyadaki iyhf'nin youth hostel şehir merkezinin epey dışında kalıyor ama çok güzel bir hostel temiz, rahat, düzenli falan. sahile, plajlara yakın bir yerde fakat açık adres olsa bile bulmak çok zor. orda hep sayfiye evleri var insanın aklına bile gelmez hostel bulabilmek. öyleki günlerce orayı bulamayan insanlar bile var. Artık delisi olmuşlar oraların gelene geçene "hostel orda, ordaymış!..." diye yol gösteriyorlar.


Şehir merkezi denen yer bildiğimiz liman, marina tarzı bir yer. Gündüz gezilecek çok yer var. Bizim güney yörelerini andırıyor hatta ama gece hayatı pek yok sanki. Geceleri sahilde panayır falan gibi yerler var, yığınla oyuncak hayvanın içinden kancayla birini yakalamaca oynanabiliyor. Şarap içip midye yenmeli elbette.

Marsilya'nin  varoşları hakiki varoştur. Yanimda bir arkadaş ile sehrin bayağı arka sokaklarına dalmıştık, aşırı dar sokaklar, dipdibe evler ve her yerde magripli arkadaşlar vardı. Ama bir sıkıntı gasp girisimi vs. yasamamıştım. monte cristo adası güzeldi, marinası vs de iyiydi. tepedeki meshur manastır çok güzeldi, notre dame de la garde ismi galiba. ama en ilginç anıları burada yasayan bi italyan lejyonerin bizi(7 8 kişilik uluslararası genc bir gruptuk) marsilya gece hayatına sokmasıyla yasamıştık, sabahı nasil ettik ve nasıl soyulup g@@@ çizdirmeden kurtulduk hala anlamadım.


Genel olarak beğendigim bir şehir olmudu, zaten Fransa'nın ikinci en büyük şehri. Umarım buraları okuyorsanız yolunuz düşer ve gezerken bir faydam dokunmus olur. Ben gezi rehberi yazmayi pek beceremiyorum ama marsilya gezilecek yerler hakkinda daha detayli bilgi almak icin linke tiklayin dostlar

No comments:

Post a Comment